maandag 6 april 2015

Vegetarische gehaktschijf

VEGETARISCHE GEHAKTSCHIJF

½ pak vegetarische gehaktmix (Braadmix)
1 ui
1 tomaat
1 teentje knoflook
3 eetlepels zure room
5 eetlepels boter of margarine


Alle ingrediënten klaarzetten. In kom gehaktmix doen. Water toevoegen en weken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen. Helft in ringen snijden. Tomaat wassen. Boven gehaktmix rest van ui raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zure room toevoegen. Door elkaar mengen. Tot 4 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Gehaktschijven 3 minuten aan elke kant bruinbakken. Gehaktschijven op schaal leggen. Garneren met uienringen en tomaat.
Groentetip: Witlof.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip maart 1982
Een reactie plaatsen