maandag 6 april 2015

Gevuld ei met kruidenboter

GEVULD EI MET KRUIDENBOTER

4 eieren
1 teentje knoflook
1 pakje kruidenboter à 100 gram
½ eetlepel grove mosterd
worcestershiresaus
4 slabladeren
4 gevulde olijven
8 roggebroodrondjes


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. In lengte halveren. Van bolle kanten heel dun plakje afsnijden. Boven kom dooiers eruit wippen en fijnprakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: kruidenboter, mosterd en enkele druppels worcestershiresaus. Door elkaar prakken. Blijven roeren tot boter zacht is. In spuitzak scheppen. Hiermee eiwithelften hoog opvullen. Tot gebruik in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan. Olijven in plakjes snijden.
Op 4 bordjes slablad leggen. Hierover roggebroodrondjes verdelen. Gevulde eieren erop zetten. Garneren met plakjes olijf.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1981
Een reactie plaatsen