maandag 6 april 2015

Rode koolsalade met venkel

RODE KOOLSALADE MET VENKEL

2 sinaasappels
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olie
zout
¼ theelepel cayennepeper
1 theelepel basilicum
¼ rode kool (200 gram)
1 kleine venkelknol
1 appel


1 sinaasappel uitpersen. In slakom doen: sinaasappelsap, citroensap, olie, zout, cayennepeper en basilicum. Tot sausje roeren. Kool wassen en zeer fijn snijden. In vergiet doen. ½ liter kokend water erover schenken. Uitlekken. Van venkel stengels en stronk verwijderen. In dunne repen snijden. Andere sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Door sausje scheppen: kool, venkel, sinaasappelstukjes en appelblokjes.
Rode koolsalade nogmaals omscheppen.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip maart 1981

Geen opmerkingen: