maandag 6 april 2015

Salade met appel en walnoten

SALADE MET APPEL EN WALNOTEN

½ sinaasappel
1 citroen
1 grote zure appel
3 eetlepels olie
1 eetlepel gembernat
zout
½ theelepel kruidnagelpoeder
1 krop sla
10 halve gepelde walnoten


Sinaasappel en citroen uitpersen. Appel wassen of schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappel-citroensap. In slaschaal doen: rest van sinaasappel-citroensap, olie, gembernat, zout en kruidnagelpoeder. Tot sausje roeren.
Sla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren. Door sausje scheppen: appel, sla en walnoten.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip maart 1982
Een reactie plaatsen