donderdag 28 augustus 2014

Dalcurry met spinazie (Sri Lanka)

DALCURRY MET SPINAZIE

1 eetlepel ghee (geklaarde boter)
4 sjalotten, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
de blaadjes van 1 takje vers kerrieblad
125 rode linzen, gewassen en uitgelekt
2 kleine groene chilipepers, fijngehakt
½ theelepel geelwortelpoeder
7 deciliter kokosmelk
250 gram jonge spinazie, uitgezocht, gewassen en grof gesneden
1 deciliter kokosroom


Verhit de ghee in een pan met een stevige vlakke bodem op laag tot halfhoog vuur. Smoor de sjalotten en knoflook 1 - 2 minuten tot de sjalotten net glazig zijn. Voeg de kerrieblaadjes en linzen toe en laat ze 3 minuten koken. Doe nu de chilipepers, geelwortel en kokosmelk in de pan en laat de curry 8 minuten koken tot de linzen gaar en uiteengevallen zijn. Roer de spinazie en de kokosroom door de curry en laat hem nog 3 minuten pruttelen. Breng de curry op smaak met zout en dien hem op.

6 personen

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Serendip : Een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka / Peter Kuruvita

Geen opmerkingen: