zondag 27 juli 2014

Fagioli all'Uccelletto (Florence, Toscane, Italië)

FAGIOLI ALL’UCCELLETTO (WITTE BONEN IN TOMATENSAUS)

500 gram witte bonen
2 takjes verse salie
6 eetlepels olijfolie
zout naar smaak
2 teentjes knoflook
4 rijpe vleestomaten, ontveld en in stukjes gesneden
versgemalen peper naar smaak


Week de bonen één nacht in koud water, laat e de volgende dag uitlekken en zet ze op met vers water, een takje salie en 1 eetlepel olijfolie. Laat de bonen 1½ uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Verhit de rest van de olie op een laag vuur en fruit de knoflook en de rest van de salie maar laat ze niet aanbranden. Doe de tomaten erbij en lat ze 10 minuten mee fruiten. Laat de witte bonen uitlekken, schep ze door het tomatenmengsel en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6 personen

gebied : Florence, Toscane, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: