zondag 27 juli 2014

Cicoria e Fagioli (Abruzzi en Molise, Italië)

CICORIA E FAGIOLI (WITTE BONEN MET KRULANDIJVIE)

350 gram krulandijvie
zout
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 kleine rode chilipeper
1 blik witte bonen (½ liter)
6 sneetjes boeren witbrood


Was de krulandijvie en kook hem in weinig water met zout gaar. Laat de andijvie uitlekken en hak de bladeren fijn. Druk de teentjes knoflook iets plat met een mes en fruit ze zachtgeel in de helft van de olijfolie. Doe de krulandijvie en chilipeper erbij en roer alles goed door. Schep de bonen door het andijviemengsel en laat het geheel enkele minuten doorwarmen. Verwijder de knoflook en de chilipeper. Rooster intussen het brood goudbruin. Bedruppel elke portie bonen met olijfolie en geef het geroosterde brood er apart bij.

6 personen

gebied : Abruzzi en Molise, Italië
gerechtsoort : veganistisch hoofdgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: