woensdag 12 februari 2014

Savooiekool met kerrie en kruizemunt

SAVOOIEKOOL MET KERRIE EN KRUIZEMUNT

1 kleine winterwortel (125 gram)
1 kilogram savooiekool
50 gram pecannoten
2 eetlepels boter
1 eetlepel mild kerriepoeder
1 theelepel kruizemunt
zout
4 eetlepels Umer
1 eetlepel (acacia)honing
peper
2 takjes peterselie


Wortel schrappen en wassen. Halveren. Met zesteur reepjes wortel trekken. Van kool lelijk blad verwijderen. In drieën snijden en stronk verwijderen. Kool in reepjes schaven of snijden. Pecannoten grof hakken.
In pan boter verhitten. Kerriepoeder en kruizemunt erdoor roeren. Toevoegen: kool, weinig water en zout. Met deksel op pan 5 minuten koken. Wortel toevoegen. In nog 10 minuten kool gaar koken. Afgieten. Erdoor roeren: Umer, honing en pecannoten. Op smaak brengen met peper. In 3 minuten opwarmen. Overdoen in schaal. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker bij rijst en kipschnitzel.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip februari 1989

Geen opmerkingen: