woensdag 12 februari 2014

Kruidige witte kool

KRUIDIGE WITTE KOOL

250 gram gesneden witte kool
1 ui
3 eetlepels olie
2 theelepels sambal oelek
1 pak diepvries boerensoepgroente (150 gram)
1 teentje knoflook
3 eetlepels ketjap manis
¼ theelepel serehpoeder (citroengras)
1 eetlepel santenmix (Conimex)


In vergiet kool doen. ½ liter water aan de kook brengen. Over kool schenken. Goed laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Sambal erdoor roeren. Boerensoepgroenten toevoegen. Op matig vuur laten ontdooien en meebakken. Regelmatig omscheppen. Kool erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ketjap en serehpoeder erdoor roeren. Koolmengsel 5 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Santenmix erdoor roeren. Overdoen in schaal. Lekker bij gebakken rijst, omelet en cassave chips.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip februari 1989

Geen opmerkingen: