woensdag 12 februari 2014

Mango (Indonesië)

MANGO

3 stevige niet te rijpe mango’s
4 aardbeien
2 kiwi’s


Mango op lange smalle kant zetten. Zo dicht mogelijk langs pit helft van vrucht eraf snijden. Op dezelfde manier aan andere kant andere helft van pit snijden. Aan snijkant dwars op de draad van vruchtvlees smalle plakjes van 3 millimeter dik insnijden zonder door schil te gaan. Deze plakjes in lucifers snijden (3 millimeter breed) zonder door schil te gaan. Voorzichtig schil omhoog duwen zodat “waaier” ontstaat. Op bord leggen. Op dezelfde manier andere mango’s breiden. Aardbeien voorzichtig wassen. Met keukenpapier droogdeppen. Aardbeien kruislings in vieren snijden tot ¼ centimeter van het groene kroontje. Beetje openvouwen. 1 aardbei in midden van mango zetten. Kiwi’s dun schillen en in 14 plakjes snijden. Bord garneren met 3 plakjes kiwi. Mango garneren met 1 aardbei en ½ plakje kiwi. Tot gebruik luchtig afgedekt en koel wegzetten.
Mango’s opdienen.

6 personen

voedingswaarde : 75 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : bewerking van recept uit Tip februari 1989

Geen opmerkingen: