NASI PUTIH (RIJST)
stukje prei (2 centimeter)
½ rode Spaanse peper
1 ei
1 eetlepel olie
750 gram droogkokende rijst
zout
3 eetlepels gebakken uitjes
Prei wassen en in ringen snijden. Spaanse peper wassen. Halveren en zaadjes verwijderen. In smalle reepjes snijden.
In kopje ei loskloppen. In kleine koekenpan olie verhitten. Ei over panbodem laten uitvloeien. Heel zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Omelet moet licht van kleur blijven. Op bord laten glijden. In smalle reepjes snijden. Reepjes in stukken snijden. In pan rijst koken met zout volgens gebruiksaanwijzing.
In kommetje 1/6 deel van rijst scheppen. Aandrukken. In midden van groot bord kommetje met rijst keren. Rijst garneren met enkele preiringen. Reepjes Spaanse peper, enkele stukjes ei en ¼ eetlepel gebakken uitjes.
6 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip februari 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten