dinsdag 30 april 2013

Wortel-bleekselderijsalade met kip

WORTEL-BLEEKSELDERIJSALADE MET KIP

30 gram boter
4 kipfilets
zout
peper
3 eetlepels mayonaise
125 milliliter zure room
1 eetlepel sinaasappelsap
1 kropsla
250 gram wortel-bleekselderijsalade
15 gram verse basilicum


Boter in kommetje doen en in magnetron onafgedekt ½ minuut op vol vermogen (700 Watt) laten smelten. Met satéprikker gaatjes prikken in kipfilet. Kipfilet met gesmolten boter besmeren. Bestrooien met zout en peper. Kipfilet naast elkaar in magnetronschaal leggen (dikste gedeelte naar rand toe). Kipfilet afgedekt in magnetron 10 minuten op stand ¾ van vermogen (525 Watt) gaar laten worden, halverwege keren. Kip uit magnetron in aluminiumfolie wikkelen en 5 minuten laten nagaren. Vleesvocht bewaren. In kommetje mayonaise, zure room, vleesvocht en sinaasappelsap tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Sla schoonmaken, wassen, uitslaan en over vier borden verdelen. Helft van sausje door wortel-bleekselderijsalade scheppen. 4 takjes basilicum apart houden, rest fijnknippen en door salade scheppen. Wortelsalade op midden van sla scheppen. Kipfilet in dunne pakjes snijden en als waaier op salade leggen. Rest van saus over kipfilet verdelen. Garneren met basilicumtakjes. Serveren met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande april 1997

Geen opmerkingen: