dinsdag 30 april 2013

Stoofschotel met kalkoen en tomaat

STOOFSCHOTEL MET KALKOEN EN TOMAAT

4 eetlepels olie
600 gram kalkoenfilet, in brede reepjes
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 vleestomaten, ontveld, in partjes
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
1 theelepel gedroogde tijm
1 ½ eetlepel bloem
2 deciliter kruidenbouillon (van tablet)
1 deciliter witte wijn
zout
peper


Olie verhitten en kalkoenvlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Ui, knoflook en tomaat toevoegen en omscheppend 5 minuten bakken. Paprika, kaneel, tijm en bloem toevoegen en omscheppend 2 minuten meebakken. Bouillon en wijn erbij schenken en geheel op matig vuur nog 10 minuten laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte lintmacaroni en bleekselderij.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair april 1996

Geen opmerkingen: