dinsdag 30 april 2013

Salade van geroosterde ui

SALADE VAN GEROOSTERDE UI

4 uien, van dezelfde grootte (450 gram)
½ deciliter olie

DRESSING
3 eetlepels kappertjes, grof gesneden
geraspte schil en sap van 1 grote limoen
½ theelepel suiker
1 ½ deciliter olijfolie
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout
peper
blaadjes sla, bijvoorbeeld rucola


Oven voorverwarmen op 200°C. Uien (ongeschild) in ovenschaal leggen. Olie over uien schenken en uien in midden van oven in 1 ½ uur laten kleuren. Uien met aluminiumfolie afdekken en nog 20 minuten in oven verder bakken tot ze gaar zijn. Intussen voor dressing kappertjes, limoenschil, limoensap, suiker, olijfolie, peterselie, zout en peper mengen. Voor serveren vrijgekomen stoofvocht van uien door dressing roeren en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Uien halveren en op rucola of slablaadjes serveren. Dressing erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 uur

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Culinair april 1997

Geen opmerkingen: