woensdag 24 april 2013

Peer en kiwi in aardbeiensaus

PEER EN KIWI IN AARDBEIENSAUS

½ eetlepel maïzena
½ blik aardbeien (nettogewicht 200 gram)
½ eetlepel citroensap
2 kiwi’s
2 handperen
4 aardbeien
2 deciliter cassis


In kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Boven steelpan aardbeien uit blik met vocht door zeef wrijven. Aan de kook brengen. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Citroensap en cassis erdoor roeren. In 1 uur koud laten worden. Af en toe roeren. Kiwi’s dun schillen. In 12 plakjes snijden.
Peren wassen. Halveren. Klokhuizen en steeltjes verwijderen. Peren in 24 dunne schijven snijden. Aardbeien afspoelen en kroontjes verwijderen. Halveren. Over 4 bordjes saus verdelen. Schijven peer en plakjes kiwi dakpansgewijs in saus rangschikken. Garneren met aardbeien.

4 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 35 / 60 / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip april 1987

Geen opmerkingen: