woensdag 24 april 2013

Citrussalade

CITRUSSALADE

2 rode grapefruits
1 gele grapefruit
3 sinaasappels
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
½ theelepel kaneel


Grapefruits en sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. Grapefruits in partjes verdelen en velletjes verwijderen. Sinaasappels in plakken snijden. Vruchten in kom doen. In steelpan citroensap en 2 eetlepels water verwarmen. Suiker erdoor roeren en op heel zacht vuur laten oplossen. Aardbeienlimondesiroop en kaneel erdoor roeren. Over vruchten schenken. Afgedekt in koelkast in 4 uur laten intrekken. Af en toe omscheppen.
Over 8 kommetjes citrussalade met beetje vocht verdelen. Op tafel zetten.

8 personen

voedingswaarde : 65 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 minuten / 4 uur / 1 minuut

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip april 1987

Geen opmerkingen: