woensdag 24 april 2013

Geroosterde Kashmiriquinoa (Kashmir, India)

GEROOSTERDE KASHMIRIQUINOA

2 tenen knoflook
1 ui
5 eetlepels olie
400 gram quinoa
zout
peper
2 theelepels Kashmiri masala pasta
1 eetlepel gemalen komijn
4 kruidnagels
1 theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels gembersiroop


Pel de knoflook en ui en snijd ze in stukken. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de quinoa toe, roer meteen en zet het vuur lager, want de korreltjes quinoa springen open. Blijf roeren en laat het 5 minuten bakken, tot de quinoa bruiner van kleur is. Giet er dan 800 milliliter water bij en laat aan de kook komen. Voeg de masala, komijn, kruidnagels en de kaneel toe en laat het in 15 minuten gaar worden, op laag vuur en met het deksel op de pan. Verdeel met een bolletjestang of een ingevet, klein kopje quinoa op de borden en giet er een beetje gembersiroop over.
Lekker met Indiaas gestoofde gemengde groente.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gebied : Kashmir, India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: