woensdag 24 april 2013

Aceitunas a la Sevillana (Sevilla, Andalusië, Spanje)

ACEITUNAS A LA SEVILLANA (GEMARINEERDE OLIJVEN)

225 gram grote groene olijven met pit
4 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
4 eetlepels sherry- of wittewijnazijn
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel oregano
½ theelepel gemalen of geplette rozemarijn
½ theelepel tijm
½ theelepel venkelzaadjes


Doe de olijven in een glazen inmaakpot. Pel de tenen knoflook en plet deze. Meng de overige ingrediënten, behalve de laurierblaadjes, en schenk het mengsel over de olijven. Voeg de laurier en de knoflook toe. Sluit het deksel af en schud de pot even goed. Laat de olijven 3 tot 4 dagen marineren op kamertemperatuur.

4 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten

gebied : Sevilla, Andalusië, Spanje
gerechtsoort : inmaak

bron : Sla! april/mei 1998

Geen opmerkingen: