maandag 24 december 2012

Avocadosalade met grapefruit en groene pepersaus

AVOCADOSALADE MET GRAPEFRUIT EN GROENE PEPERSAUS

2 roze grapefruits
3 eetlepels olie
3 eetlepels sinaasappelsap
2 theelepels mosterd
1 theelepel paprikapoeder
zout
1 ½ eetlepel groene peperkorrels
½ krop ijsbergsla
2 stevige avocado’s

Grapefruits pellen en in partjes verdelen. Boven een kom met een scherp mesje vliesje van partjes verwijderen (opgevangen sap bewaren). In een kommetje tot een sausje kloppen: olie, sinaasappelsap, mosterd, paprikapoeder en zout. Peperkorrels erdoor roeren. Van ijsbergsla lelijk blad verwijderen. Met scherp mes in heel dunne sliertjes snijden. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
IJsbergsla over 4 bordjes verdelen. Avocado’s schillen, halveren en pit verwijderen. Elke helft in zes plakken snijden. Lakken avocado besprenkelen met opgevangen grapefruitsap. Avocado en grapefruit om en om stervormig op de bordjes rangschikken. Sausje nogmaals doorkloppen en over de salade scheppen. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1988

Geen opmerkingen: