maandag 24 december 2012

Romige avocadosoep met garnalen

ROMIGE AVOCADOSOEP MET GARNALEN

1 ½ kippenbouillontablet
¼ liter slagroom
1 eetlepel maïzena
½ citroen
200 gram garnalen (uit blik)
2 grote stevige avocado’s
10 sprietjes bieslook
zout
witte peper
1 eetlepel dille

In een pannetje al roerend 4 deciliter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Blijven roeren tot de bouillontablet geheel is opgelost. Slagroom erdoor roeren en weer aan de kook brengen. In een kopje maïzena met 1 eetlepel water glad roeren. Al roerende aan bouillon-slagroommengsel toevoegen. Blijven roeren tot de soep lichtgebonden is. Zo nodig laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een kopje bieslook fijnknippen.
Vier soepborden voorverwarmen. In een zeef de garnalen afspoelen en laten uitlekken. Citroen uitpersen. Avocado’s in de lengte halveren en pit verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes avocadovruchtvlees uitsteken. Bolletjes in het citroensap leggen. Af en toe omscheppen. Roomsoep al roerende weer verwarmen. In een zeef de avocadobolletjes goed laten uitlekken. Garnalen en avocadobolletjes toevoegen. Dille erdoor roeren. Op smaak afmaken met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Allerhande december 1988

Geen opmerkingen: