ROMIGE AVOCADOSOEP MET GARNALEN
1 ½ kippenbouillontablet
¼ liter slagroom
1 eetlepel maïzena
½ citroen
200 gram garnalen (uit blik)
2 grote stevige avocado’s
10 sprietjes bieslook
zout
witte peper
1 eetlepel dille
In een pannetje al roerend 4 deciliter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Blijven roeren tot de bouillontablet geheel is opgelost. Slagroom erdoor roeren en weer aan de kook brengen. In een kopje maïzena met 1 eetlepel water glad roeren. Al roerende aan bouillon-slagroommengsel toevoegen. Blijven roeren tot de soep lichtgebonden is. Zo nodig laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een kopje bieslook fijnknippen.
Vier soepborden voorverwarmen. In een zeef de garnalen afspoelen en laten uitlekken. Citroen uitpersen. Avocado’s in de lengte halveren en pit verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes avocadovruchtvlees uitsteken. Bolletjes in het citroensap leggen. Af en toe omscheppen. Roomsoep al roerende weer verwarmen. In een zeef de avocadobolletjes goed laten uitlekken. Garnalen en avocadobolletjes toevoegen. Dille erdoor roeren. Op smaak afmaken met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande december 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten