maandag 24 december 2012

Avocado gevuld met kip en peultjes

AVOCADO GEVULD MET KIP EN PEULTJES

150 gram peultjes (diepvries)
100 gram kipfilet
½ eetlepel mild paprikapoeder
1 grote tomaat
2 bolletjes gember
4 eetlepels olie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gembersiroop
zout
versgemalen peper
2 rijpe avocado’s
½ bakje alfalfa

Peultjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in 5 minuten net gaar koken. In een vergiet onder koud stromend water afspoelen. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Rondom bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Blokjes kip al omscheppend in 5 minuten gaar bakken. Laten afkoelen. Tomaat wassen en in vieren snijden. Met een mesje schil van de tomaatpartjes snijden (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Van elk stuk tomaatschil een sterretje snijden. Gember fijnhakken. In een kom tot een sausje roeren: 3 eetlepels olie, citroensap, gembersiroop, gehakte gember, zout en peper. Tot gebruik alle ingrediënten afgedekt in de koelkast zetten.
Avocado’s in de lengte halveren, pit verwijderen. Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden en door het sausje scheppen. Kipblokjes en peultjes erdoor scheppen. Hiermee de avocadohelften hoog opvullen. Alfalfa over 4 borden verdelen. Op elk bord op de alfalfa een gevulde avocadohelft zetten. Op elke avocadohelft een tomaatsterretje leggen. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1988

Geen opmerkingen: