maandag 24 december 2012

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

ZALM-KOMKOMMERROOSJES MET ROMIGE SINAASAPPELSAUS

½ bekertje crème fraîche
1 ½ theelepel sinaasappelmarmelade
1 ½ theelepel Zaanse mosterd
zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
3 takjes dille
1 rechte komkommer
100 gram gerookte zalm
4 krulandijviebladeren

In een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot een sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een kommetje olie, citroensap, peper en zout tot een sausje kloppen. 1 Takje dille erboven fijnknippen. Komkommer goed wassen. Met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte 6 gelijke repen komkommer afschaven. Zalm in 6 even brede repen als de komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met oliecitroensausje en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
De krulandijviebladeren wassen, droogslaan en over 2 borden verdelen. Op elk bord iets boven het midden 2 eetlepels sinaasappelroomsaus scheppen. Op een plat bord een reep zalm leggen. Reep komkommer erop leggen. Zalm en komkommer samen losjes oprollen. Op dezelfde manier nog 5 komkommer-zalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder de sinaasappelroomsaus rangschikken, onderkant iets samendrukken. Bovenkant van rolletjes iets uitbuigen zodat ‘roosjes’ ontstaan. Eventueel overgebleven olie-citroensausje over krulandijvie sprenkelen. Garneren met achtergehouden dilletakjes. Direct opdienen. Lekker met geroosterd brood (in stervorm uitgestoken).

2 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1988

Geen opmerkingen: