zaterdag 2 augustus 2025

Toscaanse groenten-tagliatelle (Toscane, Italië)

TOSCAANSE GROENTEN-TAGLIATELLE

150 gram tuinbonen
1 courgette
1 gele paprika
200 gram tagliatelle
1 eetlepel olie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 tomaten
2 eetlepels basilicum, fijngehakt
versgemalen zwarte peper


Grill voorverwarmen op hoogste stand. 150 Gram gepelde tuinbonen in 10 minuten gaarkoken. 1 Courgette met schil in lengte in dunne plakken schaven en plakken in lange repen snijden. Repen 1 minuut in ruim kokend water met zout koken en laten uitlekken. Vlak onder grill 1 grote gele paprika rondom zwart roosteren. Paprika in afgesloten plastic zak enkele minuten laten afkoelen. Schil eraf trekken, pitjes verwijderen en paprika in reepjes snijden. 200 gram Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. In 1 eetlepel olie 1 fijngesneden sjalotje en 1 uitgeperst teentje knoflook 3 minuten zachtjes bakken. 3 Ontvelde en ontpitte tomaten in stukjes, courgette, tuinbonen en paprika kort meewarmen. Pasta en groenten mengen. Bestrooien met 2 eetlepels fijngehakte basilicum en versgemalen zwarte peper.

2 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair augustus 1996

Geen opmerkingen: