zaterdag 2 augustus 2025

Rog met zeekraal (Middellandse zeegebied)

ROG MET ZEEKRAAL

grof zeezout
10 zwarte peperkorrels
2 grote of 4 kleine rogvleugels
100 gram boter
2 theelepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
100 gram zeekraal
zeezout of fleur de sel


In grote pan, ruim water met grof zeezout en peperkorrels aan de kook brengen. Rogvleugels erin leggen (rog moet helemaal bedekt zijn met water) en rog in 3 – 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Rog laten uitlekken, droogdeppen en onder folie warm houden. Boter smelten, sojasaus toevoegen en boter lichtbruin laten worden. Zeekraal toevoegen en al omscheppend 3 minuten stoven. Saus over rog verdelen. Rogvleugels met zeezout of fleur de sel bestrooien.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1996

Geen opmerkingen: