ROG MET ZEEKRAAL
grof zeezout
10 zwarte peperkorrels
2 grote of 4 kleine rogvleugels
100 gram boter
2 theelepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
100 gram zeekraal
zeezout of fleur de sel
In grote pan, ruim water met grof zeezout en peperkorrels aan de kook brengen. Rogvleugels erin leggen (rog moet helemaal bedekt zijn met water) en rog in 3 – 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Rog laten uitlekken, droogdeppen en onder folie warm houden. Boter smelten, sojasaus toevoegen en boter lichtbruin laten worden. Zeekraal toevoegen en al omscheppend 3 minuten stoven. Saus over rog verdelen. Rogvleugels met zeezout of fleur de sel bestrooien.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair augustus 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten