KAASTAART MET 3 SOORTEN KAAS
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
3 eieren
2½ deciliter crème fraîche
¼ theelepel nootmuskaat
zout
peper
60 gram Emmentaler kaas, geraspt
60 gram Roquefort, in stukjes
60 gram verse geitenkaas, in stukjes
Oven voorverwarmen op 210°C. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van 28 centimeter doorsnede. Lage taartvorm met doorsnede 24 centimeter invetten en met deeg bekleden. Eieren licht en schuimig kloppen met crème fraîche, nootmuskaat, zout en peper. Eimengsel in 3 porties verdelen en door elk portie één kaassoort mengen. Kaasvullingen in 3 ‘driehoeken’ of in 3 lagen op tartboden scheppen. Taart in midden van oven in 20 minuten goudbruin en knapperig bakken.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair augustus 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten