zaterdag 2 augustus 2025

Tagliatelle met slank-romige vissaus

TAGLIATELLE MET SLANK-ROMIGE VISSAUS

200 gram broccoli
100 gram tagliatelle
½ eetlepel boter
1 sjalotje, fijngehakt
1¼ deciliter visbouillon
1¼ deciliter droge witte wijn
2 eetlepels Room Culinair
½ eetlepel allesbinder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
½ theelepel mosterd
200 gram krabsticks, in stukjes
zout
peper


Broccoli, in roosjes en plakjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar koken. Tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In boter sjalotje 3 minuten zachtjes bakken. Visbouillon en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. Vloeistof op hoog vuur tot helft laten inkoken. Room Culinair toevoegen en saus met allesbinder iets binden. Italiaanse kruiden en mosterd toevoegen. Krabsticks even meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle en helft van broccoli erdoor scheppen. Op borden scheppen en rest van broccoli ernaast leggen.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1996

Geen opmerkingen: