zaterdag 2 augustus 2025

Tapijtschelpen in groene saus (Middellandse zeegebied)

TAPIJTSCHELPEN IN GROENE SAUS

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 deciliter witte wijn
2 theelepels bloem
4 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels fijngesneden (bij voorkeur platte) peterselie
2 kilogram tapijtschelpen of mosselen
zout
peper


Olie verhitten, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Wijn toevoegen en 1 minuut laten koken. Bloem gladroeren met crème fraîche en peterselie en door wijnmengsel in pan roeren. Schelpen toevoegen en met deksel op pan 3 – 5 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe omschudden. Op smaak brengen met zout en peper. Schelpen serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1996

Geen opmerkingen: