TAPIJTSCHELPEN IN GROENE SAUS
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 deciliter witte wijn
2 theelepels bloem
4 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels fijngesneden (bij voorkeur platte) peterselie
2 kilogram tapijtschelpen of mosselen
zout
peper
Olie verhitten, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Wijn toevoegen en 1 minuut laten koken. Bloem gladroeren met crème fraîche en peterselie en door wijnmengsel in pan roeren. Schelpen toevoegen en met deksel op pan 3 – 5 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe omschudden. Op smaak brengen met zout en peper. Schelpen serveren met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair augustus 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten