zondag 1 oktober 2023

Biet uit de oven met hazelnoten

BIET UIT DE OVEN MET HAZELNOTEN

4 grote rode bieten
2 tenen knoflook
1 takje tijm
2 eetlepels olijfolie
80 gram hazelnoten
peper
zout


Verwarm de oven voor op 165°C.
Was de bieten goed met een sponsje, borstel of met de hand.
Kook de bieten ongeschild in ruim water met zout tot ze bijna gaar zijn.
Haal de bieten uit de pan en laat ze licht afkoelen, zodat je ze met de hand kunt verwerken.
Schil de bieten en snijd elke biet in acht parten.
Pers de tenen knoflook. Ris de blaadjes van het tijmtakje en gooi het takje weg.
Doe de bieten in een kom en voeg olijfolie, knoflook, tijm en peper naar smaak toe. Meng door elkaar, zodat de ingrediënten mengen en de olie zich aan alle ingrediënten hecht.
Hak de hazelnoten grof met een groot mes.
Doe het bietenmengsel op een bakplaat en strooi er de hazelnoten over. Rooster de bieten en hazelnoten 15 minuten in de voorverwarmde oven en schep alles om de 5 minuten om.

4 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Echt eten : Met de groenten van Jon / Jonathan Karpathios

Geen opmerkingen: