GEROOSTERDE AUBERGINE MET APPEL, HAZELNOTEN EN SILAN
4 eetlepels techina
1 granny smith
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen kaneel
4 aubergines
100 gram hazelnoten
1 rode chilipeper
extra vergine olijfolie
silan of dadelsiroop
soemak
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele kleine blokjes. Schep om met de specerijen.
Rooster de aubergines boven open vuur of onder de grill van de oven. Laat de aubergines enigszins afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze mooie schroeiplakjes hebben. Hak grof. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.
Verwarm voor serveren de oven voor op 120°C en laat de aubergines en hazelnoten in 5 minuten heet worden. Hak de aubergines in grove stukken en bestrooi met flink wat grof zout. Schep er losjes de appelstukjes, hazelnoten en chilipeper door. Verdeel over borden of leg op een stuk bakpapier. Overgiet met flink wat olijfolie.
Trek er mooie strepen techina en silan overheen en bestrooi met een snuf soemak.
6 personen
gebied : Tel Aviv, Israël
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : TLV : Recepten en verhalen uit Tel Aviv / Jigal Krant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten