FREGOLA MET COURGETTE, CITRUS & BASILICUM
CITRUSOLIE
125 milliliter druivenpitolie
125 milliliter goede olijfolie
2 onbespoten sinaasappels
1 laurierblaadje
¼ theelepel korianderzaad
1 liter groentebouillon of water
150 gram fregola
versgemalen zwarte peper
zout
citrusolie of mandarijnolie
50 gram blanke hazelnoten
1 rode grapefruit
1 sinaasappel
2 babycourgettes, in heel kleine blokjes
2 lente-uitjes, in dunne ringen
3 volle eetlepels basilicumblad, in reepjes gesneden
3 volle eetlepels muntblad, in reepjes gesneden
3 volle eetlepels erwtenscheuten
Meng voor de citrusolie de druivenpitolie en de olijfolie in een kleine pan. Rasp de schil van de sinaasappels op een fijne rasp boven de olie zodat je eventueel vocht dat tijdens het raspen vrijkomt kunt opvangen. Verwarm langzaam tot handwarm en haal de pan van het vuur. Laat 24 tot 48 uur trekken, zeef en doe in een gesteriliseerde fles of pot.
Breng de groentebouillon aan de kook en kook de fregola in 10 minuten beetgaar. Doe in een zeef, laat een paar minuten uitlekken en doe in een lage schaal. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 1 eetlepel citrusolie. Meng door elkaar en laat afkoelen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten in 3 tot 4 minuten, regelmatig roerend, goudbruin. Hak grof en zet part.
Schil de grapefruit en e sinaasappel met een heel scherp mes. Snijd de sinaasappels boven een kom in partjes om het sap op te vangen en verwijder hierbij ook al het witte vlies.
Doe de courgette, de lente-ui, de kruiden en de gehakte hazelnoten bij de fregola. Voeg een paar eetlepels citrusolie toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Serveer direct.
4 personen
gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Vegarabia : Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten / Greg & Lucy Malouf
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten