zondag 1 oktober 2023

Espresso-hazelnootpunten (Nieuw-Zeeland)

ESPRESSO-HAZELNOOTPUNTEN

Deze zalige traktatie voor na het eten is een aanpassing van een recept van de creatieve kok en cateraar Annie Bastow. Deze punten zijn niet alleen geweldig lekker, ze zien er ook nog eens schitterend uit met die mix van pure en witte chocolade.

200 gram gepelde hazelnoten of andere noten
375 gram witte chocolade
375 gram pure chocolade van goede kwaliteit
2 theelepels fijngemalen espressokoffiebonen


Bekleed een ondiepe bakvorm van ten minste 35 bij 25 centimeter met bakpapier.
Rooster de hazelnoten 12 – 15 minuten in een oven op 180°C tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat ze afkoelen en wrijf de losse velletjes eraf met een schone theedoek (geen zorgen als er wat velletjes achterblijven – het hoeft niet helemaal perfect).
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron (verwarm de chocolade 2 minuten in de magnetron, roer door na 1 minuut en daarna elke 30 seconden tot hij gesmolten en glad is).
Smelt de pure chocolade in een aparte kom, op dezelfde manier. Dit duurt meestal iets langer.
Meng het grootste deel van de hazelnoten door de gesmolten witte chocolade. Markeer 5 lange rijen in de beklede vorm en bestrijk de tweede en vierde rij met het witte-chocolademengsel. Strooi er zo nodig nog wat extra noten over.
Roer de gemalen koffie door de gesmolten pure chocolade en bestrijk de overige drie rijen met dit mengsel. Veeg 3 of 4 keer met een mes over de rijen heen om een speels effect te creëren.
Laat het opstijven in de koelkast en snijd of breek het dan in stukken. Serveer op een presenteerschaal met koffie of verse bessen.

10 - 12 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gebied : Nieuw-Zeeland
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Free Range Cook : Pure gerechten uit Nieuw-Zeeland / Annabel Langbein

Geen opmerkingen: