BLOEMKOOLSOEP MET HAZELNOTEN
1 bloemkool
2 zoete witte uien
olijfolie
peper
zout
3 eetlepels hazelnoten
1 theelepel (geroosterd) komijnzaad
Snij de bloemkool in roosjes. Snij de uien grof. Verhit een flinke scheut olie in een kleine pan en bak hierin op laag vuur de ui 10 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes en 1 liter water toe. Kook de bloemkool gaar en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer de hazelnoten met een scheut olie tot een glad mengsel. Verdeel de soep over kommen, druppel de hazelnootolie erop en bestrooi met wat komijnzaad.
2 personen
gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : soep
bron : VIVA Arabia : 160 Mediterrane recepten van Nadia & Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten