zondag 1 oktober 2023

Bloemkoolsoep met hazelnoten (MIddellandse Zeegebied)

BLOEMKOOLSOEP MET HAZELNOTEN

1 bloemkool
2 zoete witte uien
olijfolie
peper
zout
3 eetlepels hazelnoten
1 theelepel (geroosterd) komijnzaad


Snij de bloemkool in roosjes. Snij de uien grof. Verhit een flinke scheut olie in een kleine pan en bak hierin op laag vuur de ui 10 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes en 1 liter water toe. Kook de bloemkool gaar en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer de hazelnoten met een scheut olie tot een glad mengsel. Verdeel de soep over kommen, druppel de hazelnootolie erop en bestrooi met wat komijnzaad.

2 personen

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : soep

bron : VIVA Arabia : 160 Mediterrane recepten van Nadia & Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: