CHURRASCO MISTO (GEMENGDE VLEESSOORTEN AAN DE SPIES)
500 gram Spaanse worst
500 gram kipfilet
500 gram varkensfricandeau
500 gram mager rundvlees
MARINADE
1 deciliter wijnazijn gemengd met 2 deciliter water
2 kleingesneden uien
2 knoflookteentjes uit de knijper
peterselie
peper
2 laurierblaadjes
PIKANTE VINAIGRETTESAUS
1 middelgrote ui
1 vleestomaat
½ groene paprika
0,6 deciliter witte wijnazijn
0,3 deciliter neutrale olie
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
zout
peper
Het vlees in stukken snijden en enige uren laten marineren. Met keukenpapier afdrogen en aan de spies rijgen, te beginnen met het rundvlees, vervolgens het varkensvlees, dan de stukken kippenvlees en tenslotte de worst. De spiezen roosteren boven houtskoolvuur of onder de grill. Tijdens het roosteren of grillen af en toe bestrijken met salmoura (gezouten water). Daartoe kunt u in plaats van een kwastje eventueel een takje peterselie of munt gebruiken.
Het vlees wordt geserveerd met vinaigrettesaus, salades (bij voorkeur een aardappelsalade, een tomaten-uisalade of allebei) en farofa. Een caipirinha smaakt er goed bij of een glas koud bier.
8 - 10 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten