GESTOOFDE SLA MET TUINBONEN, KABELJAUW EN KROKANTE HAM
50 gram boter
1 theelepel gedroogde dragon
2 teentjes knoflook, geperst
100 milliliter witte wijn
200 milliliter groentebouillon
2 sjalotten, gesnipperd
2 kroppen kropsla, gehalveerd
300 gram diepvriestuinbonen, ontdooid en gedopt
4 kabeljauwfilets
100 gram rauwe ham
Smelt de boter op een hoge stand en voeg de dragon, knoflook, wijn, bouillon en sjalot toe. Breng aan de kook en kook onafgedekt tot het vocht voor de helft verdampt is.
Zet de warmtebron lager en voeg de sla en tuinbonen toe. Leg de kabeljauw erop. Stoof afgedekt 7 minuten, tot de vis gaar is.
Bak intussen de plakjes rauwe ham in een droge, hete koekenpan op middelhoge stand krokant. Verdeel de gestoofde sla met de bonen, kabeljauw en krokante ham over 4 borden.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen juni 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten