TACOSALADE MET ZWARTE BONEN, MAIS EN CHORIZO
4 puntpaprika’s
olijfolie
zonnebloemolie, om te frituren
4 tortillawraps
150 gram chorizo, in kleine blokjes
1 klein blikje zwarte bonen, uitgelekt
1 klein blikje mais, uitgelekt
½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
4 lente-uitjes, in ringetjes
4 eetlepels Griekse yoghurt of hangop
DRESSING
50 milliliter witte wijnazijn
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
½ theelepel komijnpoeder
150 milliliter zonnebloemolie
1 bosje koriander, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de paprika’s op een bakplaat en bestrijk ze rondom met olijfolie. Rooster 15 minuten hoog in de oven, tot de schil donkere plekken heeft. Laat buiten de oven afkoelen en trek de schil eraf. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout.
Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in stukken en verwijder de zaadjes. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en frituur hierin de tortillawraps om en om in een paar seconden per kant lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de chorizo uit op een lage stand. Schep uit het vet en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Verkruimel daarna. Zet schaaltjes met de bonen, mais, paprika, ijsbergsla, bosui, chorizo en dressing klaar. Leg op elk bord een gefrituurde tortilla en verdeel de ingrediënten voor de salade erover. Besprenkel met de dressing en schep op elke salade een lepel yoghurt.
4 personen
voedingswaarde : 965 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Boodschappen juni 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten