RABARBERTAART MET HAZELNOOT
500 gram rabarber, in stukjes van 3 – 4 centimeter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
1 vanillestokje, opengesneden
50 gram hazelnoten, fijngehakt
1 eetlepel maïzena
1 rol bladerdeeg van 25 x 40 centimeter, koelvers
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rabarber met 50 gram basterdsuiker en het merg uit het vanillestokje. Meng in een andere kom de hazelnoten met de rest van de basterdsuiker en de maïzena.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het deeg in met een vork. Rol 3 centimeter van de zijkanten van het deeg op tot een rand. Verdeel het hazelnootmengsel erover en leg daarop rijtjes rabarber.
Bak de plaattaart 25 – 30 minuten in het midden van de oven gaar en lichtbruin.
6 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : gebak
bron : Boodschappen juni 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten