maandag 3 juli 2023

Rabarbertaart met hazelnoot

RABARBERTAART MET HAZELNOOT

500 gram rabarber, in stukjes van 3 – 4 centimeter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
1 vanillestokje, opengesneden
50 gram hazelnoten, fijngehakt
1 eetlepel maïzena
1 rol bladerdeeg van 25 x 40 centimeter, koelvers


Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rabarber met 50 gram basterdsuiker en het merg uit het vanillestokje. Meng in een andere kom de hazelnoten met de rest van de basterdsuiker en de maïzena.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het deeg in met een vork. Rol 3 centimeter van de zijkanten van het deeg op tot een rand. Verdeel het hazelnootmengsel erover en leg daarop rijtjes rabarber.
Bak de plaattaart 25 – 30 minuten in het midden van de oven gaar en lichtbruin.

6 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Boodschappen juni 2023

Geen opmerkingen: