PATE DE BERINGELA (AUBERGINEPÂTÉ)
3 aubergines
2 uien
500 gram grote rijpe tomaten
2 kleine groene paprika’s
1 laurierblaadje
tijm
peper
zout
1 teentje knoflook uit de knijper
1 theelepel worcestershiresaus
125 gram boter
Schil de aubergines en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de uien in dunne ringen, ontvel en ontpit de tomaten en snijd de paprika’s fijn.
Doe alle groenten in een pan en voeg laurier, tijm, knoflook, peper en zout naar smaak toe. Laat dit mengsel met de deksel op de pan heel zachtjes koken, zonder water bij te voegen! Als de groenten gaar zijn het laurierblad verwijderen en de massa pureren in de blender. Vervolgens door een zeef werken en opnieuw verhitten om overtollig vocht te laten verdampen. Proef of er nog peper en zout bij moet en roer de worcestershiresaus door de massa. Snijd de boter in blokjes en voeg die al roerend toe zodat de boter helemaal gesmolten is.
Af laten koelen in een glazen schaal en tenminste 3 uur in de koelkast laten opstijven. De boter moet de pâté zijn consistentie geven.
Deze pâté is in de koelkast ongeveer 10 dagen houdbaar.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
woensdag 5 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten