woensdag 5 juli 2023

Empadinhas de Queijo (Brazilië)

EMPADINHAS DE QUEIJO (KAASHAPJES)

DEEG
200 gram tarwebloem
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram boter
½ deciliter melk
zout naar smaak

VULLING
200 gram meikaas, feta of andere verse witte kaas
½ deciliter melk
2 eieren
zout naar smaak


Doe de ingrediënten voor het deeg in een schaal en kneed alles goed door tot een stevige bal. Het deeg uitrollen tot ongeveer en halve centimeter dikte en kleine, ingevette taartvormpjes met het deeg bekleden.
De meikaas met een vork fijnprakken, de melk door de kaas roeren en de met wat zout losgeklopte eieren toevoegen. Goed mengen.
De vormpjes met de kaasmassa vullen en in een voorverwarmde oven op gasstand 4 in 30 minuten gaar laten worden.

24 stuks

gebied : Brazilië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen

Geen opmerkingen: