GALINHA AO MOLHO PARDO (KIP IN DONKERE SAUS)
1 kip (met bloed)
peper
zout
het sap van 1 citroen
knoflook
1 deciliter azijn
enkele lepels neutrale olie
Volgens de traditionele recepten wordt u geacht de kip zelf te slachten door de nek door te snijden. Het bloed moet namelijk opgevangen worden en wel in een schaal met 1 deciliter azijn. Dit om stollen van het bloed te voorkomen. In onze ‘kant-en-klaar’-cultuur niet bepaald een bezigheid waarmee wij nog vertrouwd zijn. Toch is het mogelijk dit gerecht te bereiden, als uw poelier u ter wille wil zijn. U kunt het bloed echter niet al te lang bewaren. Het is dus zaak snel na aanschaf tot bereiding over te gaan.
Maak de kip schoon en snijd hem in stukken. Wrijf de stukken in met peper, zout, knoflook en wat van het citroensap en laat ze één à twee uur staan. Verhit de olie en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg het overgebleven citroensap toe en zonodig ook nog een beetje water. Laat de kip op laag vuur gaar worden. Vermeng het bloed met een beetje van het kookvocht en giet dit onder goed roeren bij de kip. Blijven roeren tot zich een dikke saus heeft gevormd. Deze kip wordt geserveerd met witte rijst en in ringen gesneden, gebakken uien.
4 personen
gebied : Minas Gerais, Brazilië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten