PUDIM DE ABACAXÍ (ANANASPUDDING)
1 kleine ananas, in stukjes gesneden (of 1 literblik)
75 gram suiker (of het sap van de ingeblikte ananas)
6 blaadjes gelatine
125 milliliter slagroom
Breng 3 deciliter water aan de kook met de suiker (of het sap uit blik, aangelengd met water tot 3 deciliter). Voeg de in stukjes gesneden ananas toe en laat deze op laag vuur 20 minuten koken. Ananas uit blik hoeft niet meer gekookt te worden, maar moet wel tot het kookpunt verhit worden. Intussen laat u de gelatineblaadjes gedurende 4 minuten in een beetje koud water weken om ze, uitgeknepen, aan de hete vloeistof toe te voegen.
Neem de pan van het vuur en voeg tenslotte de ongeklopte slagroom toe. Overgieten in een natgemaakte puddingvorm en in de ijskast laten opstijven gedurende tenminste 6 uur.
Vóór het opdienen keren.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten