KHIRINO ME KITHONIA (VARKENSVLEES MET KWEEPEREN)
1½ kilogram varkenslappen
500 gram rijpe tomaten of 2 volle theelepels tomatenpuree
200 gram suiker
2 kilogram kweeperen
kaneel
zout
versgemalen peper
Snijd de lappen in blokken en verwijder zo mogelijk de vette randen. Bak dit spek op laag vuur in een pan met schuine deksel langzaam uit. Haal de spekjes eruit en zet de vlam nu hoog. Schroei de blokken vlees snel aan alle kanten aan, voeg peper, zout en een mespunt kaneel toe, schep om en voeg een scheut warm water toe zodat het vlees net onder komt te staan. Laat het vlees daarna zachtjes trekken tot het halfgaar is (na een uur zowat). Schil ondertussen de kweeperen met een scherp mes, snijd ze in dunne plakken en laat deze met suiker bestrooid een half uur sap trekken. Schik de plakken daarna over het vlees en giet daar ook het sap overheen. Zwenk de pan voorzichtig zodat het sap overal kan doordringen en laat vlees en kweeperen nog een uurtje sudderen.
6 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs
vrijdag 28 april 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten