KAAS-PEERBUIDELTJE
Dit buideltje van filodeeg is heerlijk fris van smaak door de vulling van blokjes peer, witte druiven en muntblaadjes.
16 velletjes diepvries-filodeeg van 20 x 20 centimeter, ontdooid
25 gram gesmolten boter of margarine
150 gram Leidse boeren 20+ kaas, in blokjes
2 flinke handperen, in blokjes
150 gram witte druiven, gehalveerd en ontpit
2 theelepels honing
zout
versgemalen zwarte peper
4 muntblaadjes, in dunne reepjes
1½ deciliter Room Culinair
2 eieren
mespunt nootmuskaat
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Steeds 3 velletjes filodeeg bestrijken met boter en ze verspringend op elkaar leggen. 4e vel filodeeg erop leggen. Stapeltjes filodeeg nonchalant in 4 ingevette timbaalvormpjes (7 centimeter hoog) duwen, punten laten uitsteken. Kaas, peer en druiven mengen met honing, zout, peper en munt. Mengsel op filodeeg in vormpjes scheppen. Room en eieren loskloppen met zout, peper en nootmuskaat. Eimengsel in vormpjes schenken. Vormpjes op bakplaat zetten. Een richel onder midden in oven 15 - 20 minuten bakken. Warm of koud serveren.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Tip Culinair april 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten