ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ (GEFRITUURDE KEFALOTIRI)
Kefalotiri is een fantastische Griekse kaas, die is gemaakt van schapenmelk. Hij lijkt een beetje op de Italiaanse pecorino. De kaas wordt zowel op Kreta als in Epirus gemaakt en is seizoensgebonden. Lukt het u niet om kefalotiri te krijgen, dan kunt u het beste pecorino gebruiken.
50 gram ongezouten boter
60 milliliter olijfolie
300 gram kefalotiri-kaas
een grote kom met ijswater
bloem met zout en versgemalen zwarte peper voor het korstje
Verhit de boter en olie in een koekenpan.
Snijd de kefalotiri in reepjes en leg ze 30 seconden lang in koud water. Hierdoor blijft de bloem aan de kaas plakken en komt er een korstje op.
Rol de kaas door de bloem en frituur de reepjes tot ze knapperig en goudbruin van buiten zijn en de kaas van binnen gesmolten is. Serveer de kaasstaafjes terwijl ze nog heet zijn.
4 personen
gebied : Kreta, Griekenland
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Echt Grieks : 100 Recepten uit de keuken van The Real Greek / Theodore Kyriakou & Charles Campion
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten