vrijdag 28 april 2023

Anginares Salata (Griekenland)

ANGINARES SALATA (ARTISJOKKENSALADE)

6 – 8 artisjokken
1½ liter water
½ theelepel zout
sap van 2 citroenen
geraspte schil van ½ (onbehandelde) citroen
een beetje olijfolie


De artisjokken schoonmaken. Het water met het zout aan de kook brengen. De schoongemaakte artisjokken met het sap van 1 citroen en de citroenrasp aan het water toevoegen en 45 minuten laten koken. De artisjokken uit het kookwater halen, laten uitlekken en afhankelijk van de grootte in vieren of achten snijden. De stukjes artisjok met de rest van het citroensap en de olijfolie bedruipen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 45 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis

Geen opmerkingen: