CROUSTADE GEVULD MET TONIJN
2 sneetjes wit brood
1 sjalotje
1 stukje courgette van 4 centimeter
1 blikje tonijn in olie (nettogewicht 200 gram)
1 teentje knoflook
3 eetlepels chilisaus
1 theelepel majoraan
½ eetlepel kappertjes
zout
peper
25 gram zachte kruidenboter
1 eetlepel Parmezaanse kaas
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster het brood. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de courgette in blokjes. Giet de tonijn boven een koekenpan af en verhit de olie. Fruit het sjalotje en de courgette even aan. Pers de knoflook erboven uit. Schep de tonijn, de chilisaus, de majoraan, de kappertjes en zout en peper erdoor. Verwarm dit 4 minuten zachtjes. Besmeer de sneetjes aan 2 kanten met kruidenboter en druk ze elk in een laag taartvormpje (doorsnede 10 centimeter). Druk ze goed aan. Bak de croustades 5 centimeter onder het grillelement in 1 – 2 minuten bruin. Zet de croustades op 2 bordjes en schep het tonijnmengsel erin. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 13 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 21 april 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten