KOUDE AVOCADOSOEP
¾ liter sterke groentebouillon
2 rijpe avocado’s
1 deciliter witte wijn
150 gram crème fraîche
1 eetlepel citroensap
verse munt
zout
peper
croutons
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en pureer ze met de staafmixer. Voeg dan de wijn toe en vervolgens de groentebouillon. Roer de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Zet hem dan een half uur in het vriesvak, hak ondertussen de munt fijn en voeg deze toe. Versier de soep voor het opdienen met reepjes avocado en croutons.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Sla! april/mei 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten