zaterdag 29 april 2023

Makreelfilet in bladerdeeg

MAKREELFILET IN BLADERDEEG

6 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 blik makreelfilet in olie (nettogewicht 125 gram)
½ sjalotje
100 gram geraspte kaas (Maaslander)
citroensap
1 ei


Bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. In zeef makreel uit laten lekken. In kleine stukjes snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kom doen: makreel, sjalotje en kaas. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap. Makreelmengsel over midden van bladerdeegplakjes verdelen. Randen met water vochtig maken. Dichtvouwen, randen goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Bakplaat invetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. In kopje ei loskloppen. Bladerdeegpakketjes op bakplaat leggen. Bestrijken met losgeklopt ei. In midden van oven in 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.

6 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : mevrouw A. van de Polder uit Rotterdam, in Tip april 1988

Geen opmerkingen: