PEER MET SCHUIMKOP
1 grote handpeer
1 eetlepel gembersiroop (flesje)
½ deciliter appelsap
½ eetlepel blanke amandelen
1 ei
1 zakje vanillesuiker
Peer schillen en klokhuis verwijderen. In 10 partjes snijden. In koekenpan al roerende gembersiroop en appelsap aan de kook brengen. Partjes peer erin leggen. 3 Minuten heel zachtjes koken. Halverwege voorzichtig keren. Peer in vocht laten afkoelen. Amandelen in lengte in reepjes snijden. In droge koekenpan in 1 minuut lichtbruin roosteren. Peer zonder vocht op 2 vuurvaste bordjes leggen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ei splitsen. (Dooier wordt niet gebruikt.) Eiwit heel stijfkloppen, tussentijds vanillesuiker toevoegen. Eiwitschuim op peren scheppen. Bordjes op rooster vlak onder grill schuiven. In 1 minuut eiwit lichtbruin laten kleuren. Amandelen erover strooien.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip april 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten