GROENTESPIESJES
½ kleine bloemkool (250 gram)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 kleine courgette (250 gram)
1 kleine winterwortel (200 gram)
½ kleine aubergine (100 gram)
12 kleine uitjes
2 groentebouillontabletten
4 eetlepels sladressing zonder olie
1 eetlepel gembersiroop
peper
1 teentje knoflook
Bloemkool wassen en in 12 roosjes verdelen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In lengte in 12 repen snijden. Rode paprikarepen halveren. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In 12 plakken van 1 ½ centimeter dik snijden. Plakken halveren. Helft schillen. Wortel schrappen en wassen. Met kaasschaaf in lengte 12 plakken eraf schaven. Rest in 12 stukjes snijden. Aubergine wassen en kroontje verwijderen. In 12 stukjes snijden. Uitjes pellen. In pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Stukjes wortel 5 minuten koken. Toevoegen: bloemkool, paprika, courgette, wortelplakken, aubergine en uitjes. Nog 5 minuten koken. Groenten uit pan in vergiet scheppen. (De bouillon is lekker om zo te drinken of om soep van te maken.) Onder koud water afspoelen. Laten afkoelen. In kommetje doen: sladressing, gembersiroop en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Achtereenvolgens aan satéprikker rijgen: bloemkoolroosje, groene paprika (in drieën gevouwen), stukje wortel, rode paprika (dubbelgevouwen), courgette met schil, uitje, plak wortel (in drieën gevouwen), courgette zonder schil, rode paprika (dubbelgevouwen) en aubergine. Op dezelfde manier nog 11 spiesjes maken.
Over 4 bordjes groentespiesjes verdelen. Sausje nogmaals doorroeren. Erover sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip april 1988
zaterdag 29 april 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten