SCHOL MET TOMATENSAUS EN GARNALEN
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 courgette (150 gram)
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
2 theelepels basilicum
zout
peper
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht 400 gram)
1 theelepel suiker
500 gram scholfilets
1 eetlepel citroensap
50 gram gepelde garnalen
tabasco
Ui pellen en fijnsnipperen. Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In dunne plakjes snijden. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In dunne repen snijden. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: bleekselderij, courgette, basilicum, zout en peper. 2 Minuten zachtjes meebakken. Tomaten met vocht erboven door zeef wrijven. Suiker toevoegen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes stoven. Laten afkoelen.
Vis met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. 10 Minuten laten intrekken. Intussen tomatensaus weer aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Vis in tomatensaus leggen. Aan de kook brengen. Met deksel op pan vis in 6 minuten zachtjes bijna gaar stoven. Garnalen toevoegen. Nog 1 minuut stoven. Op smaak brengen met tabasco. Voorzichtig overdoen in schaal.
Lekker met rijst en venkel.
4 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip april 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten